Surf en turfsoep (land en zee)
Ingrediënten:
- 4 gedroogde Japanse of Chinese paddenstoelen, 1 uur geweekt en gehalveerd
- 1 l water
- 10 g kombu zeewier
- 100 g kipfilet, gedeeltelijk ontdooid om in fijne plakjes te kunnen snijden
- 60 g zeetongfilet, bevroren, in dunne plakjes gesneden
- 4 Chinese garnalen
- 6 blaadjes spinazie
- 2 dunne plakjes citroen
- Zout
Bereidingswijze:
- - Laat de gedroogde paddenstoelen 1 uur in water weken.
- - Breng 600 ml water met de kombu zeewier in een pan aan de kook.
- - Laat dit 15 minuten in een afgesloten pan op laag vuur trekken.
- - Verwijder het wier en voeg wat zout en de uitgelekte paddenstoelen toe.
- - Kook dit op laag vuur in 10 minuten gaar.
- - Snijd de kipfilet end e halfbevroren zeetongfilet ondertussen in flinterdunne plakjes.
- - Blancheer de kip met de zeetong gedurende 2 minuten met de 4 Chinese garnalen.
- - Laat de kip, zeetong en garnalen uitlekken.
- - Pel de garnalen en verdeel deze samen met de kip en zeetong over 2 kommen.
- - Leg per kom 3 blaadjes spinazie en een schijfje citroen in de soep.