Ook zo gek op curry’s? Helaas zitten er in kant-en-klare currypasta’s vaak veel suiker, zout en E-nummers. Daarom maken wij zelf onze currypasta. Zo bepalen wij zelf wat er in gaat en ook hoe pittig het moet.
Laat je vooral niet afschrikken door de lange ingrediëntenlijst, want als het goed is heb je veel van de kruiden al in huis. Daarnaast kun je ze ook vervangen of achterwegen laten! En nog een tip: bij de toko's kun je veel vinden. Daar hebben ze vaak hele pure kruiden met lekkere smaken. En qua prijs valt het ook beter mee.
Ingrediënten
- 3 el olijfolie
- 3 rode pepers (zonder pitjes)
- 1 tl citroengras (vers or gedroogd)
- 1 tl kruidnagel
- 1 tl komijnzaad
- 1 tl cayennepeper (optioneel voor extra pit)
- 1 tl garam masala
- 1 sjalot
- peper en zout
- 2 takjes koriander
- 1 el limoensap
- 1 teen knoflook
Bereidingswijze
1. Snipper de sjalot en snijd de rode peper klein.
2. Doe alle ingrediënten + olijfolie in een keukenmachine en maal tot een grove pasta (dit kan ook met een staafmixer).
3. Schep het vervolgens over in een vijzel en maak het nog even extra klein om alle smaken goed tot z’n recht te laten komen.
4. Schep de pasta nu over in een potje. Vind je het te dik? Voeg dan wat extra olijfolie toe. Je kunt de currypasta vervolgens gemakkelijk in de koelkast bewaren en vaker gebruiken.
3. Schep het vervolgens over in een vijzel en maak het nog even extra klein om alle smaken goed tot z’n recht te laten komen.
4. Schep de pasta nu over in een potje. Vind je het te dik? Voeg dan wat extra olijfolie toe. Je kunt de currypasta vervolgens gemakkelijk in de koelkast bewaren en vaker gebruiken.
Houd je van pittig? Dan kun je nog wat pitjes van de rode peper toevoegen en dit fijn malen met de vijzel in de pasta.
Zou je zelf een curry willen maken met je geheel zelfgemaakte verse rode currypasta? Bekijk dan hier een heerlijk recept voor een currygerecht met zelfgemaakte currypasta!