jorieke-nederland

Zalm met asperges uit de oven

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
15 maart 2020

 

Benodigdheden(voor 10 personen)Zalm met

  • Zalmfilet 1200 gram
  • Witte en groene asperges 1000 gram
  • Citroensap van 1 citroen
  • Sinaasappelsap en -rasp van 1 sinaasappel
  • 2 Bosui in fijne ringetjes gesneden
  • 2 Rode ui fijngesneden
  • 2 eetlepels verse dille fijngesneden
  • Snufje zwarte peper
  • Kristalzout naar smaak
  • 100 ml olijfolie of kokosolie
  • Ovenschaal 2x
  • Kleine mengkom
  • Snijmes
  • Snijplank
  • Dunschiller
  • Bakpapier

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

2. Wrijf de zalm in met sinaasappelsap en laat de filet 5 minuten liggen.

3. Schil de asperges met een dunschiller van het kopje naar het andere uiteinde. Snijd aan de onderkant een stukje van 2 cm af.

4. Meng de sinaasappelrasp in een kom luchtig met de bosui, rode ui, dille, zeezout en peper.

5. Doe de sinaasappelsap en citroensap met 2 eetlepels olie op de bodem van een lage rechthoekige ovenschaal. Leg de zalmfilet in het midden in de schaal  en verdeel het kruidenmengsel erover. Leg de asperges aan twee kanten naast de zalm en schenk de rest van de olie over de zalm en asperges.

6. Dek de zalm en asperges af met een stuk bakpapier en schuif de schaal in de oven en laat de zalm en asperges in ca. 25 minuten gaar worden.