Zalm met kruidenkorst.
Ingrediënten:
- Zalmfilet
- Zwarte bonen
- Ansjovisfilets
- Olijfolie
- Andijvie
- Ui
- Dille
- Knoflook
- Citroen
- Peper
- Kappertjes
- Roggecracker
Bereidingswijze:
- - Verwarm de oven voor op 180 graden.
- - Rasp de schil van een halve citroen.
- - Hak dit samen met de dille, knoflook en de roggecrackers.
- - Voeg 2el olijfolie toe en een beetje peper.
- - Verdeel het mengsel over de zalm.
- - Plaats de zalm ca. 10minuten in de oven.
- - Versnipper in de tussentijd de ui.
- - Verwarm een pan met olie en fruit de ui.
- - Maak de andijvie goed schoon en snij deze in grof in stukken.
- - Bak de andijvie op hoog vuur.
- - Spoel de zwarte bonen af en voeg deze bij de andijvie toe.
- - Snij de ansjovis ook grof in stukken.
- - Roer de ansjovis samen met de kappertjes door de andijvie.
- - Serveer dit samen met de zalm en garneer met de partjes citroen.