Nederland-Slank-Mar-15-2024-07-20-30-2331-AM

Verse zalm met kruidenkorst

Geschreven door: Rachida Lachhab
03 oktober 2018

Zalm met kruidenkorst.

Ingrediënten:zalm-met-asperges

  • Zalmfilet
  • Zwarte bonen
  • Ansjovisfilets
  • Olijfolie
  • Andijvie
  • Ui
  • Dille
  • Knoflook
  • Citroen
  • Peper
  • Kappertjes
  • Roggecracker

Bereidingswijze:

  1. - Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. - Rasp de schil van een halve citroen.
  3. - Hak dit samen met de dille, knoflook en de roggecrackers.
  4. - Voeg 2el olijfolie toe en een beetje peper.
  5. - Verdeel het mengsel over de zalm.
  6. - Plaats de zalm ca. 10minuten in de oven.
  7. - Versnipper in de tussentijd de ui.
  8. - Verwarm een pan met olie en fruit de ui.
  9. - Maak de andijvie goed schoon en snij deze in grof in stukken.
  10. - Bak de andijvie op hoog vuur.
  11. - Spoel de zwarte bonen af en voeg deze bij de andijvie toe.
  12. - Snij de ansjovis ook grof in stukken.
  13. - Roer de ansjovis samen met de kappertjes door de andijvie.
  14. - Serveer dit samen met de zalm en garneer met de partjes citroen.