Voorbereiding: 1 minuten
Bereiding: 30-45 minuten
Ingrediënten:
- Paksoi
- Zalm
- Sjalot
- Knoflook
- 3 takken krulpeterselie
- Ruime hoeveelheid verse bieslook
- 2 takjes verse dille
Benodigdheden:
- Oven
- Ovenschaal
- Bakpapier
- Mes
- Snijplank
- Bord
- Schaaltje
- Aluminiumfolie
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Bereiding:
- Knip een stuk bakpapier in de vorm van de ovenschaal, en leg het op de bodem.
- Snijd de krulpeterselie, bieslook en dille in kleine stukjes en meng ze door elkaar in een schaaltje.
- Snijd de sjalot in hele fijne ringen en snijd de knoflook in hele kleine stukjes.
- Leg de zalm in de ovenschaal op het bakpapier. Smeer de bovenkant en zijkanten van de zalm in met de sjalotringen en stukjes knoflook.
- Leeg het schaaltje met verse groene kruiden in de ovenschaal en zorg ervoor dat het grootste gedeelte bovenop de vis terecht komt (gebruik desnoods je vingers).
- Bedek de ovenschaal met de aluminiumfolie en plaats de ovenschaal 20-30 minuten (afhankelijk van de grootte van de vis) in de voorverwarmde oven.
- Stoom de paksoi beetgaar en leg het op een bord. Leg de zalm ernaast en eet smakelijk!
Serveertip:
Gebruik voor meer frisheid een klein beetje verse citroensap op de vis.