bannerimage-sep-24-2024-07

Zalm met gestoomde paksoi en groene kruiden

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
17 september 2013

Voorbereiding: 1 minuten
Bereiding: 30-45 minuten

Ingrediënten:

  • Paksoi
  • Zalm
  • Sjalot
  • Knoflook
  • 3 takken krulpeterselie
  • Ruime hoeveelheid verse bieslook
  • 2 takjes verse dille

Benodigdheden:

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Bakpapier
  • Mes
  • Snijplank
  • Bord
  • Schaaltje
  • Aluminiumfolie

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bereiding:

  1. Knip een stuk bakpapier in de vorm van de ovenschaal, en leg het op de bodem.
  2. Snijd de krulpeterselie, bieslook en dille in kleine stukjes en meng ze door elkaar in een schaaltje.
  3. Snijd de sjalot in hele fijne ringen en snijd de knoflook in hele kleine stukjes.
  4. Leg de zalm in de ovenschaal op het bakpapier. Smeer de bovenkant en zijkanten van de zalm in met de sjalotringen en stukjes knoflook.
  5. Leeg het schaaltje met verse groene kruiden in de ovenschaal en zorg ervoor dat het grootste gedeelte bovenop de vis terecht komt (gebruik desnoods je vingers).
  6. Bedek de ovenschaal met de aluminiumfolie en plaats de ovenschaal 20-30 minuten (afhankelijk van de grootte van de vis) in de voorverwarmde oven.
  7. Stoom de paksoi beetgaar en leg het op een bord. Leg de zalm ernaast en eet smakelijk!

Serveertip:
Gebruik voor meer frisheid een klein beetje verse citroensap op de vis.