jorieke-nederland

Warme komkommersoep

Geschreven door: Rachida Lachhab
03 oktober 2018

Komkommersoep

Ingrediënten:soep-groen

Komkommer
Sjalotjes
Knoflook
Olijfolie
Water
Kippenbouillontablet
Creme fraiche
Lente ui ringetjes
Tuinkers
Peper
Zout

Bereidingswijze:

- Schil de komkommer en snij deze door de helft.
- Verwijder de pitjes en snij de komkommer in kleine stukjes.
- Snipper de sjalotjes en pers de knoflook.
- Bak de sjalotjes en de geperste knoflook 2 minuten in een beetje olijfolie.
- Voeg de komkommerblokjes toe en bak deze kort mee.
- Voeg een halve liter water toe met een verkruimelde kippenbouillontablet en laat alles
10 min koken.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Roer de creme fraiche door en breng het op smaak met peper en zout.
- Voeg er een beetje lente ui ringetjes erdoor. Deze kun je ook weglaten.
- Je kunt eventueel bij het serveren een beetje tuinkers toevoegen.