Terug naar de recepten Warme groentesoep

Warme groentesoep

Lekkere recepten voor gezonde, gemakkelijke maaltijden vind je bij Nederland Slank.

04 oktober 2018

Bekijk hier alle recepten en zet de eerste stap naar een gezond lichaam!

Ingrediënten:

  • 1 l bouillon
  • 75 g bloemkool, kleine roosjes
  • ½ stengel bleekselderij, schijfjes
  • 50 g venkel
  • 50 g wortel, schijfjes
  • 1 kleine prei, ringetjes
  • 8 champignons, plakjes

Gehaktballetjes:

  • 100 g rundergehakt
  • 1 el kokosmeel
  • ½ losgeklopte ei
  • 1 th verse peterselie, fijngehakt
  • Mespuntje kruidnagel
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze:

  1. - Snijd de groenten klein.
  2. - Zet de bouillon samen met de groenten in de pan op het vuur en breng dit geheel aan de kook.
  3. - Laat de soep vervolgens 10 minuten net aan de kook op laag vuur gaar worden.
  4. - Breng ondertussen het gehakt op smaak met fijngehakte peterselie, mespuntje kruidnagel en zout en peper.
  5. - Voeg het ei en een deel van de kokosmeel toe.
  6. - Als het gehakt nog nat en slap is, voeg dan extra kokosmeel toe.
  7. - Maak hier balletjes van.
  8. - Doe deze in de soep en laat de soep nog 10 minuten zachtjes koken tot de gehaktballetjes gaar zijn.
  9. - Strooi vlak voor het serveren nog wat fijngehakte peterselie over de soep.

Terug naar de recepten

Sharing is caring!

© 2025 Nederland Slank Made by AllroundWebsite