Sushi met avocado, komkommer en krab.
Ingrediënten:
- 4 Nori vellen
- 1 avocado
- Sap van ½ citroen
- Stuk komkommer van 10 cm, zaden verwijderd en in dunne reepjes gesneden
- 2 wortelen, in de lengte geschaafd
- 2 bosuitjes , in de lengte in vieren gesneden
- 150 g krabvlees
- Balsamicoazijn
- 1 el olijfolie
- Zout
- Peper
Bereidingswijze:
- - Je kan het beste met een sushi-bamboematje werken. Anders kun je het Nori vel op een schone theedoek met huishoudfolie leggen.
- - Beleg ¾ van het Nori vel met de fijngeprakte avocado met en wat citroensap, zout en peper.
- - Leg de wortel er zo over dat je de wortel in de lengte gaat oprollen, hou vanaf jou kant 2 cm vrij.
- - Bedek met ¼ deel van het krabvlees.
- - Leg de repen komkommer en de bosui overdwars op de wortel.
- - Bestrooi licht met zout en peper.
- - Pak je bamboematje vast en trek een kant omhoog en begin met rollen door verder omhoog te trekken.
- - Druk nu eerst even stevig aan en trek het begin van de rol even naar je toe (kant waar je start).
- - Rol de sushi nu verder stevig op.
- - Laat nog even koelen en opstijven in de koelkast.
- - Maak ondertussen het dipsausjes voor de sushi.
- - Meng in een schaaltje naar smaak wat olijfolie met balsamicoazijn.