bannerimage

Salade van geroosterde groenten en feta

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
17 september 2013

Voorbereiding:  8 min. 
Bereiding:  25- 35 min.

Ingrediënten:

  • Pompoen
  • Ui
  • Wortel
  • Champignons
  • Bloemkool
  • 1 theelepel Citroensap
  • 1 theelepel Olijfolie
  • 2 Knoflookteentjes
  • Peper & Zout
  • 1 portie fetakaas
  • Bladpeterselie

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180° C.
  2. Borstel de champignons droog schoon. Spoel of schil de andere groenten, snij ze in blokjes ter grootte van de champignons. Pel en hak de knoflook. Vermeng de groenten met de knoflook en olijfolie.
  3. Spreid ze uit op een bakblik. Kruid ze met peper en zout. Zet ze 30 minuten in het midden van de oven, of tot ze beetgaar zijn (schep een paar keer om).
  4. Zet de groente op een bord. Verkruimel de feta over de groente.
  5. Breng op smaak met citroensap en werk af met gehakte peterselie. Serveer warm of lauw.