Rozemarijn is een harshoudende, aromatische, houtachtige struik met smalle blaadjes en een overvloed blaadjes en een overvloed aan bleekblauwe bloemen. Het is een van de veelzijdigste en bruikbaarste keukenkruiden in en om het huis. Het wordt geassocieerd met herinnering en wordt al eeuwenlang gebruikt om het geheugen te verbeteren. Ben je het beu om altijd naar aardappels te koken? Maak dan eens deze heerlijke aardappeltjes met takjes rozemarijn uit de oven:
Ingrediënten voor 1 persoon
- 4 takjes rozemarijn
- 2 stengels citroengras
- 180 g aardappelen, nieuwe aardappelen (eetbare schil)
- 1 teentje knoflook zeezout peper
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 ° C boven- / onderwarmte.
2. Spoel de rozemarijn, citroengras en aardappelen onder warm stromend water, bestrijk de aardappelen goed en snijd ze in de lengte in vieren.
3. Pluk de takjes rozemarijn met steeltjes en druk aan het einde van de stengel citroengras.
4. Druk op het teentje knoflook en pel alle ingrediënten, samen met de aardappelkwarten, op een bakplaat bereid met bakpapier.
5. Breng op smaak met zeezout en peper en kook ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven van 180 ° C, af en toe draaiend, tot ze goudbruin zijn.