jorieke-nederland

Roggepannenkoek met fruit

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
05 oktober 2021

Pannenkoeken! Wie lust die nou niet? Helaas zijn gewone pannenkoeken niet echt een gezonde optie, maar deze pannenkoeken zijn dat wel! Deze zijn namelijk op basis van roggemeel, maar in principe kun je ook elk ander soort meel gebruiken, zoals boekweit, kikkererwtenmeel of amandelmeel. Daarnaast kun je ook variëren met het fruit. Deze verantwoorde pannenkoeken zijn heerlijk en worden zonder suiker gemaakt. Je kunt ze eten als ontbijt, maar ze zijn ook lekker en makkelijk om koud mee te nemen. Kortom; dit recept is zeker het proberen waard. 

pannenkoekmet

Het basisrecept voor 1 grote pannenkoek of 2 kleine pannenkoeken: 

Benodigdheden

  • 20 gram roggemeel 

  • 1 ei

  • Snufje zout

  • Een beetje water tot het een smeuig beslag wordt

  • Fruit naar keuze, zoals schijfjes appel, bosbessen of aardbeien

  • Eventueel wat kaneel of vanillepoeder naar smaak

Bereidingswijze

  1. Doe het roggemeel samen met het ei en het zout in een kom en voeg al mixend het water toe totdat je de gewenste dikte krijgt van het beslag.

  2. Verhit wat kokosolie in een koekenpan en bak de pannenkoek(jes).

  3. Leg de pannenkoek(jes) op je bord en beleg deze naar keuze met fruit uit je plan!

Eet smakelijk!