jorieke-nederland-1

Roergebakken eieren met groenten kan altijd

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
17 september 2013

Eieren zijn lekker én gezond. En wie houdt er nu niet van een eitje op z'n tijd? Deze omelet met roerbakgroenten is ideaal om restjes groenten op te maken, want eigenlijk kan alles erin. Het is bovendien een makkelijke maaltijd wanneer je geen tijd hebt om boodschappen te doen en uitgebreid te koken.

roergebakken

Ingrediënten 

  • Boter
  • Ui in stukjes
  • Courgette in stukjes
  • Pompoen in stukjes
  • Eieren
  • zout en peper

Bereidingswijze

Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de boter toe. Zodra de olie verhit is voeg de ui toe en bak deze 3 minuten. Voeg de courgette en pompoen toe en kook nog 5 minuten. Klop de eieren in een kom. Giet de eieren in de koekenpan en laat de eieren een minuut bakken en roer vervolgens voorzichtig met een grote lepel Breng op smaak met zout en peper.