Rode linzensoep-1

Rode linzensoep

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
09 februari 2023

Door de rode linzen is dit echt een stevige maaltijdsoep. Rode linzen zijn peulvruchten. Door de vele eiwitten en verschillende vitamines, vezels en mineralen is dit een echte superfood!

Na deze soep heb jij voorlopig geen trek meer. Wil jij deze gezonde peulvruchten ook vaker eten? Begin dan met deze linzensoep. Dit recept is binnen no-time een favoriet.

Rode linzensoep-2

 

Ingrediënten voor 1 portie

  • -  1 el olijfolie (om in te bakken)

  • -  1 teentje knoflook, fijngesneden

  • -  1⁄2 rode ui/sjalot, gesnipperd

  • -  Biologische groentebouillon poeder voor 0,35 liter water

  • -  1⁄2 tl paprikapoeder

  • -  95 g rode linzen ongekookt

  • -  1⁄2 tomaat in blokjes gesneden

  • -  1 el ghee

  • -  zout en peper (naar smaak)

    Bereiding

 

Snipper de ui en fruit in een soeppan met wat olijfolie. Voeg de knoflook toe en bak een (1) minuutje mee. Kook 350 ml water in de waterkoker en voeg toe. Breng zachtjes aan de kook. Voeg het bouillonblokje, zout, paprikapoeder en de linzen toe. Laat 45 minuten koken.

Voeg de tomatenblokjes toe en laat de tomaat meekoken. Smelt de ghee in de soep.
Haal de pan van het vuur en pureer met een staafmixer tot een glad soepje. Is de soep te dik? Voeg dan wat water toe. Breng de soep op smaak met peper en zout.