Er werd enorm leuk gereageerd op het recept voor de rogge pannenkoekjes. Daarom hebben wij ook een ander pannenkoeken recept voor jullie gemaakt: pannenkoeken van rode linzen. Rode linzenmeel hoeft, in tegenstelling tot kikkererwtenmeel, niet te worden geweekt en kan direct worden gebruikt. Je kunt constant variëren en makkelijk je restjes uit de koelkast opmaken. Hoe de pannenkoeken uiteindelijk smaken is dus elke keer weer een verrassing!
Ingrediënten
- 1 portie rode linzenmeel
- ± 125 ml water
- 1 el olijfolie
Hartige topping
- 1 portie groenten: geraspte wortel (en appel), champignons of restjes die je nog in de koelkast hebt liggen
- 1 tl kerrie, garam masala, kardemom, kaneel of iets anders dat je lekker vindt
- peper en zout
Extra
- Garde of mixer
Bereidingswijze
- Meng het meel met het zout en de kruiden samen met het water tot een mooi glad en dun beslag. Je kunt het eventueel door een zeef doen als er klontjes inzitten.
- Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak de pannenkoeken aan beide kanten mooi bruin.
En klaar is je pannenkoek! Zo los is het al erg lekker, maar met de juiste topping(s) maak je je gerecht echt helemaal af.
Topping-tips
Rasp de wortel (en appel) of snijd de champignons of groente fijn. Kruid naar smaak. Dit groentemengsel kun je rauw tussen de pannenkoek leggen en oprollen of je kunt het kort wokken.
Eet smakelijk. Ben jij al fan geworden van deze hartige rode linzenpannenkoeken? En ben je benieuwd naar onze vorige verantwoorde pannenkoeken? Je vindt de recepten hier!