-
Wortel/pompoen cake
Benodigdheden:
- - 4 eieren
- - 40 gram roggemeel
- - 240 gram pompoen of wortel
- - 2 appels
- - Citroensap
- - Water
- - 1,5 eetlepel koek en speculaas kruiden
- - Kokosolie
- - Cakevorm
Bereidingswijze:
- - Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de cakevorm in met kokosolie
- - Snij de pompoen/wortel en de appels in kleine stukjes
- - Meng in een grote kom de eieren, het roggemeel, wat water, de pompoen/wortel, de appel, citroensap en de kruiden door elkaar
- - Vul de cakevorm en bak de cake in ongeveer 45 minuutjes
- - Als je hem wilt bewaren doe hem dan in de vriezer.
- tip: Het is ook super lekker om hem de volgende dag op te bakken in de kokosolie!
Appeltaartjes
Benodigdheden:
- - 1 ei
- 20 gram roggemeel
- 1 eetlepel water
- Kaneel
- Muffinvorm
- Kokosolie
- Appel
Bereidingswijze
- - Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de muffin vormpjes in met kokosolie
- - Snij de appel in stukjes en meng het met wat kaneel
- - Voor de bodem meng je het ei, wat water en 20 gram roggemeel
- - Vul de muffin vormpjes met een laagje van het roggemeel mengsel
- - Vul het af tot de rand met de appeltjes
- - Bak de appeltaartjes in 20 minuten gaar
Pepernoten
Ondanks dat sinterklaas al lang al weer terug naar spanje. Met dit koude weer zijn deze pepernoten alsnog heerlijk om te eten!
Benodigdheden:
- - 160 gram roggemeel
- 1 eetlepel honing
- 3 eetlepels kokosolie
- 1 theelepel koek en speculaaskruiden
- 150 ml water
Bereidingswijze:
- - Verwarm de oven voor op 200 gram
- - Meng alle ingrediënten door elkaar en draai er
mooie pepernoten van - - Bak de pepernoten 20/25 minuten in de oven
- Bewaar ze niet te lang, dan worden ze wat droog