Bekijk hier het recept voor een heerlijke, romige pompoensoep!
Ingrediënten:
400 gram pompoen
1 bouillonblokje
1 grote ui
2 teen knoflook
1 rode peper
600 ml water
komijn
kerriekruiden
gemberpoeder
kokosmelk of roomkaas
Bereidingswijze
1. Je snijdt de ui, rode peper en knoflook. Deze fruit je eerst in de pan.
2. Je snijdt de pompoen in stukken. Je kan de pompoen met schil gebruiken.
3. Je voegt het water, de pompoen, het bouillonblokje en de kruiden toe. Je laat het geheel een half uur koken.
4. Je voegt de kokosmelk (of de kaas, wel even raspen) toe. Je laat het nog 5 minuten koken en dan kan je het met een mixer tot een glad geheel maken. Wanneer je een blender gebruikt moet je de soep eerst laten afkoelen, anders is je hele keuken oranje!
De hoeveelheden kan je afstemmen op je eigen voedingsplan. Wanneer je in de 2e fase zit kan je de kokosmelk vervangen voor een kaassoort die je mag hebben. Dan wordt het net wat romiger. Wanneer je geen kaas mag, kan het ook heel goed zonder.
Ook zou je de kruiden wat kunnen minderen. Ik vind pittig en kruidig eten lekker, als je daar niet zo van houdt kan je de kruiden en peper halveren.