nederland-slank-mar-12-2024-1

Pompoenfriet met kip uit de oven

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
15 maart 2020

 

BenodigdhedenPompoenfriet

  • 160 gram (Fles)Pompoen
  • 110 gram kipfilet
  • 1 theelepel olijfolie
  • Naar smaak kaneel/Nootmuskaat/Gember/
    Kruidnagel/Rozemarijn

 

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Schil de pompoen en verwijder de pitten en zaadlijsten. Snijdt vervolgens de pompoen in gelijke reepjes van ongeveer 6 cm lang en 1 cm dik/breed. Ongeveer de afmetingen van aardappelfrietjes uit de supermarkt. Doe alle reepjes pompoen in een kom.

3. Besprenkel de pompoen met wat olijfolie. Voeg hierbij wat kaneel, nootmuskaat, gember en kruidnagel. Meng het geheel goed door elkaar, dit gaat het makkelijkst met de handen.

4. Leg vervolgens de pompoenfrietjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.

5. Meng in een kommetje 1 theelepel olijfolie met rozemarijn, peper en eventueel andere kruiden naar smaak.

6. Smeer de kipfilet vervolgens in met het kruidenmengsel. Leg ook de kipfilet op een bakplaat.

7. Doe boven in de oven de bakplaat met de kipfilet en onder of in het midden van de oven de pompoenfrietjes.

8. Draai de kipfilet en de pompoenfrietjes na 10 minuten om.

9. Haal na 20 minuten de pompoenfrietjes uit de oven, maar laat de kipfilet nog 5 minuten langer doorgaren. U kunt eventueel de kipfilet doorsnijden om te kijken of deze gaar is.

Variatietip: De pompoenfrietjes kunnen ook koud worden gegeten. De pompoenfrietjes zijn nog lekkerder als u deze serveert met een eigen gemaakte yoghurtsaus. Dit kunt u heel makkelijk zelf maken door bij 1 eetlepel yoghurt of sojayoghurt wat kruiden en knoflook toe te voegen.