Wij krijgen regelmatig de vraag wat je kunt maken met peulvruchten. Omdat dit product voor veel mensen niet voor de hand liggend is, hebben wij hier een makkelijk recept gemaakt van zwarte oogbonen. Zwarte oogbonen hebben een lekkere zoetachtige smaak, en behouden hun vorm goed. Je kunt ze zowel in blik als gedroogd kopen. Als je ze droog koopt houd er dan rekening mee dat je ze het beste een hele nacht laat weken voordat je er mee gaat koken.
Ingrediënten
- 1 portie groente: paprika (rood en geel), bleekselderij en gepelde tomaten uit blik, aanvullen met ui
- 1 portie zwarte oogbonen
Alternatief: bruine bonen, zwarte bonen, witte bonen, kievitsbonen - 1 el kokosolie en olijfolie
- 1 teen knoflook
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl rozemarijn
- handje verse peterselie (garnering)
- 1 tl komijnzaad
- peper en zout
Bereidingswijze
- Begin met het pellen van de ui en knoflook en snipper deze allebei fijn.
- Verhit vervolgens in een goede braadpan de kokosolie en fruit hierin de ui en knoflook zo’n 3 tot 4 minuten.
- Ondertussen kun je de bleekselderij en paprika in stukken snijden en in de pan doen bij de ui en knoflook.
- Voeg nu de kruiden naar smaak toe. Ook kun je eventueel wat olijfolie toevoegen om het smeuïg te houden.
- Laat het geheel op matig vuur gaar worden in ongeveer 15 minuten.
- Roer tot slot de bonen erdoor en warm het geheel op gedurende 5 tot 8 minuten.
- Garneer als finishing touch met wat verse peterselie.