Voor de mensen die even geen olie mogen gebruiken is dit heerlijke ontbijt zeker het proberen waard! Een ontbijttaartje super gezond, lekker zoet en knapperig door de geroosterde noten en zaden.
Samen vormen deze ingrediënten de perfecte smaakcombinatie. Het is een feestje voor je lichaam en het ziet er ook nog eens kleurrijk en feestelijk uit. Lees hieronder hoe je dit ontbijttaartje van avocado en mango maakt:
Benodigdheden
- 1 portie avocado
- 1 portie mango
- 1 portie amandelen
- 1 portie zonnebloempitten
- een kleine ringvorm
Bereidingswijze
- Hak de amandelen en de zonnebloempitten grof en rooster deze in een droge en hete koekenpan.
- Doe de noten en zaden in een kommetje en laat even (ongeveer 4 minuten) afkoelen.
- In de tussentijd neem je een klein deel van de avocado apart, prak deze fijn en meng het door de noten en zaden, zodat het een geheel wordt.
- Plaats de ringvorm op een bord en stop het mengsel erin – druk het aan met de onderkant van een lepel.
- Snijd ondertussen de rest van de avocado en mango in stukken.
- Leg als eerste de avocado boven op het noten-pittenmengsel en daarna de mango
- Druk het geheel steeds aan. Laat de ringvorm er nog enkele minuten omheen zitten.
- Verwijder voorzichtig de ringvorm en kijk naar je prachtige ontbijttaartje van avocado en mango dat je hebt gemaakt!
Eet smakelijk! In dit ontbijt zit alles wat je nodig hebt om de dag goed en energiek te starten en je houdt het gemakkelijk vol tot de lunch.
Tip: avocado smaakt ook heel goed in combinatie met ander fruit zoals aardbeien of blauwe bessen.
Een cliënte heeft het gemaakt met de hoeveelheden van haar eigen voedingsplan en dan ziet het er zo uit:
Dus bij Nederland Slank hebben we geen honger..... Als we af willen vallen.