Voorbereiding: 0 minuten
Bereiding: 10-15 minuten
Ingrediënten:
- 2 eieren
- Kokosolie
- Wortel
- Sjalot
Benodigdheden:
- Pan met anti-aanbaklaag en goed sluitend deksel
- Rasp
- Snijplank
- Scherp mes
- Schaaltje
Bereiding:
- Breek twee eieren in een schaaltje en kluts snel door.
- Rasp een stuk wortel en gooi dat in het schaaltje.
- Snipper een sjalot heel fijn en doe dat ook in de schaal. Roer het geheel goed door.
- Verhit de olie en gooi het eimengsel in de pan en plaats het deksel op de pan. Laat de omelet op zacht vuur gaar worden. Keer, als de bovenkant bijna gestold is, de omelet om en laat nog een paar minuten verder garen.
Variatietip:
Deze omelet kan zowel warm, als koud gegeten worden. Als je het mee wilt nemen: laat het eerst goed afkoelen, rol het op en wikkel het in aluminiumfolie.
Variatietip:
Deze omelet is ook in een rauwkostsalade erg lekker. Snijd de omelet in kleine stukken en verdeel dat over de salade. Het kan ook in een salade zowel warm als koud gegeten worden.