De naam zegt het al: deze snelle omelet met groenten is zo klaar. Handig voor de drukke dagen.
Benodigdheden
- 1 portie ei
- 1 portie groenten naar keuze (bijvoorbeeld: spinazie en champignon)
- peper en zout
- kruiden naar keuze (bijvoorbeeld paprikapoeder en verse peterselie)
- 1 tl ghee of kokosolie
- 40 ml water
Bereidingswijze
1. Breek de eieren in een kom en voeg het water hier aan toe. Kluts goed door totdat het één geheel is.
2. Snijd vervolgens de groente fijn en voeg deze toe aan het losgeklopte ei.
3. Kluts als laatste ook de (fijngesneden) kruiden door het eimengsel.
4. Verwarm de ghee of kokosolie in een koekenpan en voeg het mengsel toe.
4. Bak op laag vuur met de deksel erop. Als je van een dubbel gebakken omelet houdt, draai ‘m dan halverwege om.
Zo gepiept dus, die snelle omelet met groenten! Lekker in combinatie met wat extra rauwe groenten en volkoren knäckebröd.