jorieke-nederland

Olijven met feta en kruiden lekker snel en makkelijk

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
17 september 2013

Voorbereiding: 0 minuten
Bereiding: 5-35 minuten

Ingrediënten:

  • Groene olijven,
  • (schapen)feta,
  • ½ klein teentje knoflook
  • Gedroogde rozemarijn
  • Gedroogde tijm

Benodigdheden:

  • Schaaltje
  • Snijplank
  • Mesje
  • Vork
  • Koelkast

Bereiding:

  1. Snijd de feta in grote blokjes en doe ze in een schaaltje.
  2. Strooi een snufje rozemarijn en snufje gedroogde tijm naar smaak over de feta en roer het goed door de feta. Het geeft niet dat de feta in kleinere stukjes brokkelt.
  3. Roer ten slotte de olijven er doorheen.
  4. De smaak van de kruiden trekt beter in als je het mengsel nog minstens een half uur in de koelkast laat staan.

Variatietip:
Voor een frisse variant van deze salade vervang je een deel van de olijven door blokjes komkommer en/of tomaat