Iedereen is wel bekend met guacamole, maar er zijn nog veel meer Mexicaanse dipjes die ook super lekker zijn.
Ingrediënten
- 2 stuks rijpe avocado
- ½ stuk tomaat
- ½ stuk ui
- 1 eetlepel soja yoghurt
- ½ stuk citroen
- Naar smaak zout, paprikapoeder, knoflookpoeder, komijn, chilipoeder, oregano
Bereidingswijze
-
Snij de avocado’s doormidden, verwijder de pit en haal met een lepel de groene vrucht uit de schil. Doe dit in een ruime kom.
-
Pureer de avocado met een vork. Hoe rijper de avocado is, hoe gemakkelijker dit gaat.
-
Was en snij de tomaat in zeer kleine stukjes. Zorg dat de blokjes tomaat ongeveer een halve centimeter groot zijn.
-
Doe hetzelfde met de ui.
-
Doe de tomaat en ui bij de avocado en roer dit even door elkaar.
-
Doe hier wat citroensap en een eetlepel soja yoghurt bij.
-
Vermeng dit weer met de avocado.
-
Roer de zout, paprikapoeder, knoflookpoeder, komijn, chilipoeder en oregano met een paar druppels kraanwater door elkaar.
-
Voeg dit vervolgens bij de avocado’s. Zorg dat alles goed vermengd is. En voila, de dip is klaar.
Variatietip: Guacamole is met alles lekker. Varieer met verschillende groente. Het is zelfs lekker als salade dressing!