melanzane

Melanzane met aubergine en buffelmozzarella

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
18 februari 2023

De Italiaanse keuken, wie is er niet gek op? Deze keuken heeft veel smakelijke gerechten. Een van onze favorieten is deze melanzane met aubergine en buffelmozzarella. Het recept is snel klaar en simpel om te maken. Ook is het makkelijk om eerder te bereiden.

De pure smaken van de olijfolie, mozzarella, basilicum en tomaat komt perfect naar voren. Houd je van comfort food? Dan is dit een must eat!

Tip

Vervang de buffelmozzarella met normale mozzarella of geitenkaas.

Wist je dat ...

Buffelmozzarella verkrijgbaar is bij de reguliere supermarkt? Het is zoals de naam al aangeeft, gemaakt van buffelmelk. Dat maakt het een prima alternatief voor mensen die niet tegen koemelk kunnen. Het bevat meer vetten, dus het smaakt voller en romiger dan normale mozzarella.

Ingrediënten voor 1 portie

- 1⁄2 aubergine in schijfjes gesneden
- 2 el olijfolie
- 1 tl gedroogde Italiaanse kruidenmix - snufje cayennepeper (optie)
- 1 klein sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 1 tomaat
- handvol verse basilicum
- 70 g buffelmozzarella
- zout en peper (naar smaak)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in ronde plakken van ongeveer een halve (1⁄2) centimeter. Smeer de plakken in met olijfolie, peper, zout en gedroogde Italiaanse kruidenmix. Leg alles op een bakplaat en bak 15 minuten in de oven. Snijd het sjalotje, de knoflook en de tomaat fijn. Verwarm de olijfolie in een pannetje en fruit de ui met knoflook twee (2) minuten. Voeg tomaat en een scheutje water toe. Breng op smaak met peper, zout en wat fijngesneden basilicum. Wil je meer spice? Voeg dan cayennepeper toe. Laat de saus vijf (5) minuten pruttelen. Kook het niet droog.

Snijd of scheur de mozzarella in plakken. Haal de aubergine uit de oven en bedek de bodem van de ovenschaal. Schep het tomatenmengsel er op en top het af met plakjes mozzarella en basilicum. Herhaal dit totdat alle ingrediënten op zijn. Eindig met de saus en reepjes mozzarella.

Zet de ovenschaal in de oven en bak 15 minuten.