Ingrediënten:
- 1 stronk broccoli
- 500 ml water
- 200 g gerookte zalmfilet
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 8 blaadjes basilicum
- 4-6 blaadjes citroenmelisse
- 2 blaadjes munt
- 3 takjes verse tijm
- 3 takjes verse oregano
- Keltisch zeezout en peper
Bereidingswijze:
- - Zet een pan op het vuur en voeg kokosolie toe.
- - Voeg de ui en knoflook met tijm en rozemarijn toe en fruit even aan.
- - Doe de broccoli erbij en bak dit even kort aan.
- - Voeg water met zout en wat peper toe.
- - Kook de broccoli gaar (max. 10min.).
- - Haal de broccoli van het vuur.
- - Pureer de broccoli met de staafmixer in de pan.
- - Voeg de munt, citroenmelisse en basilicum toe.
- - Breng eventueel met wat peper en zout op smaak.
- - Schep de soep in een bord of kom.
- - Doe de gerookte zalmfilet in de soep.