Bij Nederland Slank zijn wij gek op een goed stuk vlees, maar eten voor de variatie ook weleens deze lekkere veggie burger met gegrilde groenten.
Ingrediënten
- 80 gram kikkererwten
- 1 ei
- 65 gram courgette
- 65 gram aubergine
- naar smaak knoflook /peterselie/ paprikapoeder
Bereidingswijze
-
Lek de kikkererwten uit en doe deze in een kom.
-
Voeg hierbij het ei en maak het tot een glad geheel met de staafmixer. Als u niet beschikt over een staafmixer kunt u de kikkererwten en het ei in de blender doen.
-
Voeg een half teentje knoflook toe en wat peterselie en paprikapoeder.
-
Schil de courgette en de aubergine en maak met behulp van de kaasschaap dunnen plakken.
-
Verhit in een koekenpan 1 theelepel olie en grill hier in de plakken aubergine en courgette. Als u beschikt over een grillplaat kunt u hierop ook de plakken groenten grillen.
-
Terwijl u de groente aan het grillen bent, verhit u in een koekenpan een theelepel olie en hier stopt u het kikkererwtenmengsel in.
-
Maak hier een ronde vorm van zodat het op een burger lijkt. Bak beide zijde ongeveer 4 minuten tot deze bruin zijn.
-
Leg eerst de gegrilde groente op uw bord en leg hierboven op de kikkererwtenburger.
Variatietip 1: U kunt eventueel een sausje maken van yoghurt door 1 eetlepel yoghurt te mengen met stukjes tomaat en wat chili kruiden.
Variatietip 2: Ook kunt u een tomatensalsa bij de burger serveren. Hiervoor snijdt u ½ tomaat en 1 theelepel rode ui in kleine stukjes en mengt deze met peper en zout.