Kalfsvlees heeft een laag vetgehalte, maar is rijk aan eiwitten. wil je een sausje om om het nog smeuïger te maken jus maken? Geen probleem! Vandaag maken wij een heerlijke jus met verschillende champignons.
Ingrediënten
- Mager kalfsvlees
- Champignons, in plakjes gesneden
- Ui, fijn gesneden
- Teentje knoflook, fijngehakt
- ¼ kopje kippenbouillon
- 1 eetlepel gehakte verse peterselie
- 1/4 theelepel zout
- 1/8 theelepel peper
Bereidingswijze
-
In een koekenpan kook het kalfsvlees op matig vuur 2-3 minuten aan elke kant of tot dat het gaar is.
-
Verwijder het kalfsvlees en houd het warm.
-
Voeg champignons, ui en knoflook toe in dezelfde pan en bak op middelhoog vuur gedurende 5-8 minuten of tot alles gaar is.
-
Voeg vervolgens de kippenbouillon, peterselie, zout en peper toe en roer gedurende 2 minuten.
-
Serveer de champignon jus over het kalfsvlees.