piadina-romagnola-gusto-1-1

Heerlijke gevulde Piadina

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
12 augustus 2020

De piadina is Italiaans platbrood die je snel opwarmt in de pan en vult met groenten en kaas. Binnen enkele minuten is het klaar en is daarom perfect voor de lunch en voor on the go. 
Een piadina is een makkelijk, snel en relatief gezond gerecht (afhankelijk van de vulling) waar je eindeloos mee kunt variëren. Dit is echt genieten!

piadina-romagnola-gusto-1-2

Ingrediënten:

Voor het deeg:
- 50 g roggemeel
- 2 el olijfolie
- 3-4 el water
- 1 theelepel zout
 
Voor de vulling:
- 75 g mozzarella
- 75 g tomaat
- Zout en peper
 
Salade:
- 75 g sla en/of groenten (bijv. 30 g wortelen, 45 g snijsla)

Bereiding

1. Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed samen.
2. Verdeel het deeg in twee delen en rol het uit tot een heel dun, rond plat brood.
3. Bak de flatbread aan beide kanten in een hete pan zonder olie.
4. Vul vervolgens de ene helft met kaas en groenten en eventueel met kruiden en specerijen (bijv. verse basilicum, gedroogde oregano, zout en peper) en vouw de piadina dicht. Bak opnieuw aan de andere kant tot de kaas een beetje is gesmolten.
5. Maak een salade van de overgebleven groenten.
 
Wil je je piadina met meer vulling, dan kun je ook alle groenten in de piadina doen zonder een bijgerecht.