jorieke-nederland

Heerlijke ceviche van vis

Geschreven door: Rachida Lachhab
04 oktober 2018

Ceviche van vis.

Ceviche bestaat uit rauwe vis, gemarineerd in een mengsel van limoen en andere ingrediënten. Wie in Zuid-Amerika/Peru is geweest, heeft het vast wel eens gegeten: ceviche. Het gerecht is van oorsprong Peruaans, maar je ziet het hier ook steeds vaker op de kaart staan. 

Deze marinade gaart de vis, zonder dat de vis daadwerkelijk gebakken hoeft te worden. Zin in een frisse ceviche van witvis? Misschien is dit recept dan leuk om eens te proberen, komt ie:

Ingrediënten:

  • 100-125 g filet van verse zalmImported_Blog_Media
  • 1 tl kappertjes
  • 3 citroenen, 2 uitgeperst en 1 in partjes
  • 3 limoenen, 2 uitgeperst en 1 in partjes
  • 1-2 el gescheurde basilicumblaadjes
  • 3 takjes verse dille, van steeltjes ontdaan
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

  1. - Leg de filets 30 minuten in de vriezer en snijd ze zelf.
  2. - Leg de kappertjes 10 minuten te weken in wat water om ze te ontzouten, giet ze af en plet ze licht met de vingers.
  3. - Pers 2 citroenen en 2 limoenen uit.
  4. - Kies een lage brede schaal waar de vis in past en vermeng de olie, citroensap en limoensap, kappertjes, basilicum en dille.
  5. - Overgiet de vis met de marinade. Zorg dat de vis volledig bedekt is.
  6. - Zet de afgedekte schaal tenminste 6 uur in de koelkast.

- Verdeel de vis over 2 borden. Garneer met de limoenpartjes en citroenpartjes.