bannerimage

Groenten met geitenkaas gegaard in bouillon

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
05 maart 2020

Wil je vegetarisch eten vandaag? Probeer dan deze heerlijke groenten gegaard in groentebouillon in combinatie met geitenkaas. Heel simpel, maar dat doet zeker niets af aan de smaak.

Bovendien is dit recept zonder olie, en kan je dus prima klaarmaken in de eerste 14 dagen van fase twee. Het is dus niet de olijfolie, maar de groentebouillon die nu veel smaak geeft aan je gerecht. Eet-ze!

BenodigdhedenGroenten met geitenkaas gegaard in bouillon

  • 1 portie geitenkaas
  • 1 portie groenten: witte kool, prei en wortelen
  • 1 portie vers fruit (tip: appel)
  • zwarte sesamzaadjes
  • 150 ml groentebouillon
  • kurkuma
  • peper en zout
  • verse tijm

Bereidingswijze

  1. Was eerst de groenten en snijd ze vervolgens in fijne reepjes.
  2. Verwarm een koekenpan en bak de groenten vervolgens in een laagje groentebouillon.
  3. Snijd vervolgens het fruit in kleine stukjes en voeg het toe aan de groenten. Breng het geheel aan de kook voor ca 10 minuten.
  4. Als er nog veel bouillon is achtergebleven na 10 minuten kun je deze een beetje afgieten. Zorg dat je een klein beetje overhoudt, dit geeft veel smaak aan je gerecht!
  5. Verkruimel de geitenkaas en mix dit met de groenten en het fruit.
  6. Meng alles goed door elkaar en breng verder op smaak met verse kruiden en peper en zout.

Zo, en nu heerlijk eten maar! Vond je het lekker? Je kan dit recept voor groenten met geitenkaas natuurlijk ook op een andere manier invullen, bijvoorbeeld met bloemkool in plaats van witte kool. Dat is ook hartstikke lekker, en zo houd je het gevarieerd. Het is van belang om veel in groentesoorten te variëren, omdat elke soort weer een andere samenstelling van vitaminen en mineralen bevat.