jorieke-nederland-2

Groenten met kaas

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
17 september 2013

Voorbereiding: 8 minuten.veg
Bereiding: 30 minuten.

Ingredienten

  • 1 theelepel olijfolie
  • Ui in plakjes gesneden
  • ½ theelepel gedroogde oregano
  • ¼ kopje kippenbouillon (water met bouillon poeder)
  • Sperziebonen, schoongemaakt
  • Courgette, gesneden in stukjes
  • Tomaat
  • Zout en peper naar smaak
  • een kaas naar keuze volgens het programma

Bereidingswijze
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en oregano toe en bak al roerend, tot ze zacht zijn en bruin beginnen te worden, ongeveer 2 minuten. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg sperziebonen toe en verlaag het vuur, dek de pan af en laat het vervolgens langzaam sudderen, ongeveer 10 minuten. Voeg de courgette en tomaat toe en laat het verder koken tot de groenten gaar zijn, 8 tot 10 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met een kaas naar keuze.

Laat Mij Meer Lekkere Recepten Zien