nederland-slank-mar-12-2024-1

Groenten bonen soep. Met een lekkere bite of romig

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
17 september 2013

Voorbereiding: 10 min.
Bereiding: 15 min.

Ingrediënten:

  • 1 portie bonen uit blik/voorgekookt, afgespoeld en uitgelekt
  • Kopje gesneden wortelen
  • Gesneden courgette
  • Gehakte ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 300 ml water
  • 2 theelepels groentebouillon (poedervorm)
  • Tomaat in stukken gesneden
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1/8 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel gehakte verse koriander

Bereidingswijze:

  1. Verhit de pan , voeg de olie toe en bak de wortelen, courgette en ui tot ze beetgaar zijn.
  2. Voeg het water, bouillon , tomaat, komijn en cayennepeper toe en breng aan de kook.
  3. Zet het vuur lager en laat het geheel sudderen. Voeg na 13 min. de bonen toe en zet na 2 min het vuur uit.
  4. Voeg de koriander toe en klaar is je soep.

Variatietip:
Gebruik een staafmixer om een gladde massa van de soep te maken.

Eet smakelijk!