bannerimage

Recept groentebouillon

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
17 februari 2020

Regelmatig krijgen we een vraag of je bouillon mag gebruiken. Vandaar dit makkelijke recept om je eigen bouillon te maken! Niet alleen goed voor fase een van het programma, maar ook heel handig om de eerste 14 dagen van fase 2 als basis te gebruiken om de maaltijd mee te bereiden.

Je kunt de bouillon goed invriezen in ijsblokjeszakken of -bakje, zodat je elke keer een kleine portie kunt gebruiken. Dus maak een lekkere grote hoeveelheid! 

 

Benodigdhedengroente-bouillon-247x296

  • 1 portie groenten: wortel, venkel, selderij, ui en prei
  • verse peterselie
  • verse gember
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl tijm
  • 2 tl rozemarijn
  • 1 el oregano
  • 1 el marjolein

Bereidingswijze

1. Was en snijd de groentes tot gelijke eetbare stukken. Snijd de gember en knoflook fijn, evenals de verse peterselie.

2. Stop de gesneden groentes, de specerijen en de kruiden in een grote soeppan. Voeg 1 liter koud water toe, breng het aan de kook en laat het een uurtje pruttelen. Hierna nog een half uur laten rusten.

3. Klaar? Gebruik een fijn vergiet om de bouillon af te gieten en breng op smaak met peper en zout.

Zeker in deze koude tijden, is het fijn om een voorraad te hebben. Maak daarom een grote pan en vries het in je eigen porties in. Zo heb je altijd verse groente bouillon.

En? Dat was een makkelijk basis recept voor groentebouillon toch? Bovendien is deze soep heel lekker en gezond omdat er natuurlijk veel groentes in zitten.

Geniet er van!