Deze week speciaal voor de vegetariërs onder ons: een burger gemaakt van wortelen, noten en kruiden. Omdat je de burger zelf maakt, weet je ook precies wat er allemaal in zit. Dat is extra smullen. Ook als je geen vegetariër bent, is dit een heerlijk recept om een keer uit te proberen.
Ingrediënten:
3/4 deel wortel. Geschild en grof gesneden (alternatief: zoete aardappel, pompoen of broccoli)
1/4 deel ui, gesnipperd
1 portie zonnebloempitten
1 portie amandelen. (Laat deze voor gebruik 10 min weken in water.)
1 el fijngehakte basilicum
1 tl chilipoeder
Peper en zout (voor extra smaak)
Bereidingswijze:
1. Breng de wortelen aan de kook in een pan met ruim kokend water.
2. Haal de amandelen uit het water en voeg samen met de zonnebloempitten. Doe deze vervolgens in een blender, en blend tot er een gladde dikke pasta ontstaat. Je kunt eventueel nog wat water toevoegen.
3. Giet de wortelen af zodra deze gaar zijn. Prak deze vervolgens met een vork fijn. Voeg daarna de ui, notenpasta, chilipoeder en basilicum toe en roer alles goed door elkaar. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe naar smaak.
4. Verdeel het mengsel in porties van gelijke hoeveelheden, en maak er vervolgens ronde burgervormen van.
5. Pak een koekenpan en voeg wat olie toe in de pan.
6. Bak de burgers gedurende 4 minuten goudbruin.
7. Serveer de burgers eventueel met bijvoorbeeld brood, sla, komkommer en tomaat
Eet smakelijk!