Maak peer eens op een andere manier! Met ricotta, bijvoorbeeld. Dit recept is lekker als dessert en volledig zonder olie gemaakt.
Ingrediënten voor 1 portie
-
1 grote peer
-
1/2 halve portie ricotta
-
rasp van 1 citroen
-
1 tl kaneel en koekkruiden
-
Evt. gekruimeld rogge knäckebröd
-
Amandelschaafsel (optie)
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de peer in schijfjes (met schil). Doe de ricotta in een kleine ovenschaal. Strijk de ricotta glad en beleg met schijfjes peer.
-
Strooi de citroenrasp, kaneel en/of koekkruiden over de peer. Voor extra crunch voeg je ook kruimels rogge knäckebröd toe. Zit je in fase 4? Voeg dan ook amandelschaafsel toe.
-
Bak de peer met ricotta in ongeveer 10 tot 15 minuten gaar.
Tip
Zoek een hoofdgerecht met ricotta. Verwerk daar de ene helft van de ricotta in. De andere helft voeg je toe aan dit recept. In fase 4 mag je ook geschaafde amandelen toevoegen als topping.
Wist je dat...
Ricotta officieel geen kaas is? Ricotta betekent "opnieuw gekookt" en het is gemaakt van wei die overblijft uit de wrongel. Ricotta is dus een bijproduct van kaas en heeft een laag zout- en vetgehalte.