Een vegetarische eiwitbron zijn kikkererwten. Een lekker en simpel recept voor falafel van kikkererwten. Je hebt maar een handvol ingrediënten nodig en het resultaat is te gek.
Ingrediënten
(voor 1 persoon 200 á 250 gr) kikkererwten
- 1 eetlepel roggebloem
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 takjes verse peterselie
- 2 takjes verse koriander
- 2 takjes verse munt
- 1 teentje knoflook
- 1 sjalotje
- Halve theelepel komijnpoeder
- Halve theelepel chilipoeder
- Zout, peper
- Snufje kurkuma
Bereidingswijze:
- Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel ze na en laat de kikkererwten goed uitlekken.
- Snijd de verse kruiden, de sjalotjes en de knoflook klein.
- Doe de kikkererwten, verse kruiden, sjalotjes, knoflook en overige ingrediënten in een mengkom en mix deze fijn met een staafmixer of keukenmachine.
- Als het ‘deeg’ te droog is, voeg dan een klein beetje olijfolie of water toe. Is het ‘deeg’ te nat, voeg dan wat roggemeel toe.
- Maak met je handen of twee lepels balletjes van het deeg en druk ze stevig aan. Als het deeg plakkerig is, bestuif dan je handen met wat meel.
- Verhit een scheut kokosolie in een koekenpan.
- Bak de falafel balletjes om en om in ca. 8 minuten goudbruin. De falafel kan ook worden gebakken in een voorverwarmde oven op 200 graden in ca. 20-25 minuten.
- Draai de falafel halverwege om.
- Serveer de falafel met een fris sausje van avocado en salade/groenten.
Eet smakelijk!