Bereidingstijd 30 minuten
Dit is een populaire klassieker uit de categorie “gezonde lekkernijen”. De bonbons doen het goed op feestjes, als dessert of gewoon zomaar. Met dit recept geniet je binnen no-time zorgeloos van jouw suikervrije bonbons!
Tip
Rol de dadelbonbons door cacaopoeder of gehakte noten voor wat variatie.
Wist je dat...
Er meer dan 400 soorten dadels bestaan? Al deze dadels zien er anders uit qua kleur, vorm en structuur. Veel mensen zien de bruine dadel als verse dadel, maar ze zijn gedroogd. Een verse dadel is geel van kleur en smaakt veel minder zoet. Je koopt verse dadels bij de Marokkaanse of Turkse groenteboer.
Ingrediënten voor +/- 20 bonbons
- 300 g dadels
- 75 gram ongezouten hazelnoten
- 75 gram ongezouten pecannoten (of cashewnoten)
- 3 el rauwe cacaopoeder
- 4-5 el geraspte kokos
Bereiding
Stap 1 Ontpit de dadels en laat vijf (5) minuten weken in een bakje met heet water. Stop de dadels en noten in een blender en mix ze glad. Misschien heeft je blender wat moeite met de plakkerige dadels, voeg dan wat water toe en roer tot de blender dadel vrij is. Zet wel eerst de machine uit.
Stap 2 Prak de cacao met een vork door het mengsel heen. Rol met de hand balletjes van 2 tot 3 centimeter dik. Blijft het aan je handen plakken? Maak je handen dan vochtig.
Stap 3 Rol de balletjes door de kokosrasp. Zet een (1) uur in de koelkast om op te stijven.