(Direct serveren)
Voorbereiding: 0 minuten
Bereiding: 30-45 minuten
Ingrediënten:
- 2 eieren
- bloemkool
- nootmuskaat
- paprikapoeder
- witte peper en zout naar smaak
Benodigdheden:
- Ovenschaal(tje) en bakpapier of een siliconen bakvorm
- mixer/garde
- scherp mes
- vork,
- 2 kommen
- oven op 175 graden
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de ovenschaal met bakpapier. Als je een siliconen bakvorm gebruikt, is bakpapier niet nodig.
- Splits de eieren: doe de dooiers in een kom en de eiwitten in de andere kom.
- Voeg aan de dooiers een snuf nootmuskaat, een snuf paprikapoeder en een snuf witte peper en zout naar smaak toe. Kluts de dooiers met een vork.
- Snijd de bloemkool in kleine roosjes en roer ze vervolgens door de eidooiers, totdat ze helemaal bedekt zijn.
- Mix de eiwitten schuimig: stop op het moment dat je slappe pieken van het eiwitschuim kunt maken.
- Roer de bloemkool nogmaals goed door de eidooiers, en leg ze vervolgens in de ovenschaal.
- Verdeel de eiwitten er overheen. Met een vork til je de bloemkoolroosjes een klein stukje op, zodat op de bodem en tussen de roosjes ook een dun laagje eiwit komt te liggen/zitten.
- Doe de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 175 graden. Als het een eenpersoonsportie betreft, zijn 20 minuten voldoende. Maak je meerdere porties in een grotere ovenschaal, houd dan 30 minuten aan. Direct serveren!
Variatietip:
Vervang de bloemkol door romanesco.