Elke dag een lekkere maaltijd bereiden met voldoende voedingsstoffen kan erg lastig zijn, herkenbaar? Dan ben je hier aan het goede adres, want wij hebben genoeg lekkere recepten op de site staan!
Zo ook de heerlijke, lekkere en bewuste bloemkoolcups gevuld met eieren en diverse groente. Bij dit recept kun je de topping zelf bepalen, wat ook nog eens handig is als je restjes wilt gebruiken. Ben je benieuwd naar dit recept?
Ingrediënten:
1 portie groente: 1/2 deel bloemkool, 1/4 deel ui en 1/4 deel groente naar keuze: champignons, cherrytomaatjes, spinazie of broccoli
1 of 2 eieren
1 tl olijfolie
1 tl knoflookpoeder
1 tl oregano
Verse basilicum, tijm en rozemarijn (garnering)
Extra: Parmezaanse kaas als je in fase 4 zit
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Verwijder het groene blad van de bloemkool en rasp de bloemkool fijn.
3. Zet een kleine pan met water op en kook de bloemkool 2 minuten. Giet de bloemkool daarna af en laat het afkoelen.
4. Zodra de bloemkool is afgekoeld, leg je deze op een schone theedoek. Wikkel de bloemkool stevig in en pers het vocht eruit. Om zoveel mogelijk vocht te verwijderen, is het misschien nodig om 2 doeken te gebruiken. Doe de bloemkool vervolgens in een kom.
5. Kluts de eieren goed door elkaar en snipper de ui zeer fijn. Voeg 1/3 deel van het ei toe aan de bloemkool, samen met de ui, olijfolie, knoflookpoeder, oregano, peper en zout. Meng dit door elkaar tot er een deegstructuur ontstaat.
6. Vet de muffin-vormpjes in met olijfolie en voeg het bloemkooldeeg toe. Druk stevig aan op de bodem.
7. Bak de bloemkoolcups 20 tot 30 minuten in de oven, tot deze goudbruin is.
8. Laat het afkoelen. Haal de bloemkool uit de cups en serveren maar!
Eet smakelijk!