Op zoek naar een lekker, simpel en snel recept? Maak dan eens deze bloemkool en broccoli soep. Heerlijk voor de koude winterdagen. En eventueel met roggebrood of roggeknackerbrod. Super lekker!
Ingrediënten
- Broccoli
- Bloemkool
- ½ liter groentebouillon
- 1 eetlepel melk
- Nootmuskaat naar smaak
- Cayennepeper naar smaak
- zout & peper
Bereidingswijze:
-
Zet een pan met ½ liter water op het vuur.
-
Voeg er een groentebouillon tablet aan toe.
-
Pluk de roosjes van de broccoli en bloemkool.
-
Snij een deel van de stam in kleine stukjes.
-
Kook de broccoli en bloemkool 8-10 minuten op een middelhoog vuur in de bouillon.
-
Haal de pan met broccoli en bloemkool van het vuur.
-
Pureer het tot een zachte massa.
-
Voeg de eetlepel melk toe.
-
Voeg de nootmuskaat, het zout, de cayenne en de peper toe, naar smaak.