Dr. Naomi Dongelmans is geen gewone dokter | Nederland Slank

Dr. Naomi Dongelmans, notenallergie

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
21 augustus 2024

In de Libelle augustus 2024:

Toen Naomi (43), inmiddels arts sinds 2007, op een vrijgezellenfeest was, wist ze hoe belangrijk het was om haar ernstige notenallergie meerdere keren te vermelden. Ze benadrukte haar allergie tijdens de reservering, bij aankomst, en telkens als een nieuw gerecht werd geserveerd. Maar ondanks haar herhaalde waarschuwingen, kreeg ze toch een dessert waarin walnoten waren verwerkt. Zodra ze een hap nam, wist ze dat het mis was.

Haar allergische reactie begon met een vreemd geluid in haar oren en een trekkend gevoel in haar trommelvliezen. Ze probeerde het eten te verdunnen door veel water te drinken, maar haar symptomen verergerden al snel. Naomi vroeg om een ambulance, maar haar vrienden – die toevallig artsen waren – probeerden haar eerst te kalmeren. Pas toen haar toestand snel achteruitging, werd er een ambulance gebeld. Ze werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar bleek dat haar zuurstofgehalte gevaarlijk laag was.

Helaas is dit niet de enige keer dat Naomi door nalatigheid in gevaar kwam. Ze heeft al talloze keren meegemaakt dat ze ondanks waarschuwingen toch in aanraking kwam met noten. Een van de meest zorgwekkende incidenten gebeurde toen een kok per ongeluk noten over haar pastagerecht strooide. Hoewel het bord terugging naar de keuken, bleek dat de kok slechts de noten had verwijderd en het gerecht opnieuw had geserveerd, in plaats van een nieuw bord te bereiden.

Voor Naomi is het eten buitenshuis altijd een uitdaging. Ze moet constant alert zijn en voorbereid zijn op het ergste, met een EpiPen binnen handbereik. Zelfs als ze een anafylactische reactie weet te onderdrukken, blijft ze vaak nog dagenlang uitgeput en ziek. Haar allergie maakt haar dagelijks leven enorm ingewikkeld, en ze hoopt dat mensen uiteindelijk zullen beseffen hoe serieus zo'n allergie genomen moet worden.

Naomi vertelt nog dat veel allergieën verbeterd zijn door de darm-gezondheid te verbeteren. Daar helpt ze nu ook andere mensen bij. Naomi is een groot voorstander van het behandelen van het microbioom als preventie en als behandeling van veel kwalen zoals: Dementie, overgewicht, gewrichtsklachten, migraine, slaapklachten, acne, eczeem, en nog veel meer.

 

Naomi Libelle

 

Naomi vier libelle

 

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Liesbeth van Duijn: Deskundige in Voeding, Orthomoleculaire Therapie, en Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) Epigenetican van ADHD en endorfine herstel Mijn naam is Liesbeth van Duijn, en ik ben opgeleid als diëtist aan de Haagsche Hogeschool. In mijn voortdurende zoektocht naar gezondheid en welzijn, heb ik me ook gespecialiseerd in Orthomoleculaire en Epigenetische therapie via Natura Foundation, evenals in BrainQ en NLP Master Practitioner bij niemand minder dan Richard Bandler zelf. Wat mij onderscheidt, is mijn persoonlijke ervaring met gewichtsproblemen en ongezonde eetgewoonten. Ik begrijp de uitdagingen en obstakels die mensen kunnen tegenkomen bij het streven naar een gezonder leven, omdat ik deze zelf heb overwonnen. Mijn focus ligt op de hormoonhuishouding en het beheer van neurotransmitters, die van cruciaal belang zijn voor succesvol gewichtsverlies en het bereiken van een optimale gezondheid. Als expert op het gebied van voeding en gezondheid, ben ik vastbesloten om mijn kennis en ervaring te delen om anderen te helpen hun doelen te bereiken en hun welzijn te verbeteren. Ik geloof sterk in de kracht van een holistische benadering van gezondheid, waarbij voeding, mentale gezondheid en levensstijl allemaal met elkaar verbonden zijn. Mijn passie is om mensen te begeleiden en te inspireren op hun reis naar een gezonder en gelukkiger leven. Laten we samenwerken aan jouw welzijn en de beste versie van jezelf worden. Neem gerust contact met me op voor deskundig advies en begeleiding op maat. Met vriendelijke groet, Liesbeth van Duijn
Dr. Naomi Dongelmans, notenallergie
1:57