asperges-zalm

  • Benodigdheden
  • Ovenschaal 2x
  • Kleine mengkom
  • Snijmes
  • Snijplank
  • Dunschiller
  • Bakpapier

Ingrediënten (voor 10 personen)

  • Zalmfilet 1200 gram
  • Witte en groene asperges 1000 gram
  • Citroensap van 1 citroen
  • Sinaasappelsap en -rasp van 1 sinaasappel
  • 2 Bosui in fijne ringetjes gesneden
  • 2 Rode ui fijngesneden
  • 2 eetlepels verse dille fijngesneden
  • Snufje zwarte peper
  • Kristalzout naar smaak
  • 100 ml olijfolie of kokosolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Wrijf de zalm in met sinaasappelsap en laat de filet 5 minuten liggen.
  3. Schil de asperges met een dunschiller van het kopje naar het andere uiteinde. Snijd aan de onderkant een stukje van 2 cm af.
  4. Meng de sinaasappelrasp in een kom luchtig met de bosui, rode ui, dille, zeezout en peper.
  5. Doe de sinaasappelsap en citroensap met 2 eetlepels olie op de bodem van een lage rechthoekige ovenschaal. Leg de zalmfilet in het midden in de schaal  en verdeel het kruidenmengsel erover. Leg de asperges aan twee kanten naast de zalm en schenk de rest van de olie over de zalm en asperges.
  6. Dek de zalm en asperges af met een stuk bakpapier en schuif de schaal in de oven en laat de zalm en asperges in ca. 25 minuten gaar worden.
Summary
recipe image
Recipe Name
Zalm met asperges uit de oven
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)