Tomatenketchup – gezond en zelfgemaakt | verschillende varianten

Traditionele tomatenketchup uit de supermarkt heeft een grote hoeveelheid suiker. Vandaar dat het niet alleen ongezond is, maar ook een echte dikmaker. Maar dat is geen reden om helemaal geen ketchup meer te gebruiken. Zelfgemaakte tomatenketchup is een geweldige vitamineleverancier.

ketchup

Zelfgemaakte tomatensaus

Hieronder vindt u verschillende manieren om zelf een gezonde ketchup te maken.

Ingrediënten

Voor ongeveer 1-2 personen

– 1 Rijpe tomaat
– 4 Gedroogde tomaten in olie
– 5 Zwarte olijven (gebruik bij voorkeur kalamata-olijven)
– 30 ml Olijfolie (of een andere koudgeperste olie)
– 1 Eetlepel donkere balsamico azijn zonder suikers
– Kruiden: ½ theelepel oregano, zeezout, zwarte peper (en naar wens knoflook en/of chili)

 

Bereiding

Was en droog de tomaat, verwijder de steel en snijd het in kleine stukjes.

Snijd ook de gedroogde tomaten en de olijven.

Pureer alle ingrediënten in een shaker of  blender.

Breng ten slotte op smaak met zout en peper.

of bel ons op 085 065 7472

  • Consulten door het hele land
  • Consulten in het buitenland mogelijk via skype