Stofwisseling versnellen of metabolisme verhogen

Je stofwisseling versnellen oftewel je metabolisme verhogen helpt om sneller af te vallen. Als je stofwisseling hoog staat afgesteld, kan je lichaam sneller calorieën omzetten in energie in plaats van opslaan in vet. Je stofwisseling versnellen kan op verschillende manieren, zodat je metabolisme wordt verhoogd en jij sneller vet gaat verbranden.

stofwisseling versnellen

Metabolisme en stofwisseling : wat houdt dat in?

Je stofwisseling wordt ook wel metabolisme genoemd. Je stofwisseling is een lichaamsproces van aanvoer van bouwstoffen en de afvoer van afvalstoffen. Hier komt dus energie bij vrij. Hoe sneller je stofwisseling draait, hoe meer energie dit proces nodig heeft. Je lichaam heeft energie nodig om goed te functioneren en haalt dit uit de voedingsstoffen die je eet of uit opgeslagen vet.

Last van een trage stofwisseling?

Als je dus te veel eet en je stofwisseling is traag, dan blijft er energie over die niet wordt gebruikt. Je lichaam slaat deze overbodige energie op als vetreserve op je buik, billen en bovenbenen. Je stofwisseling versnellen is dus belangrijk als je een trage stofwisseling hebt, waardoor afvallen ook wordt bemoeilijkt. Een snelle stofwisseling helpt je met afvallen. Wanneer je je bij Nederland Slank aanmeldt om aan je gewicht te werken, is het vanzelfsprekend dat we je stofwisseling versnellen.

Stofwisseling: de 5 factoren

Of je nu een snelle of trage stofwisseling hebt, wordt beïnvloed door een vijftal factoren die je stofwisseling versnellen of juist vertragen:
 1. Leeftijd Hoe jonger je bent, hoe meer energie er nodig is om de jonge cellen te laten groeien. Je metabolisme vertraagt bij het ouder worden, het is dan erg belangrijk om je stofwisseling te versnellen.
 2. Lengte Om hun lichaam warm te houden hebben lange mensen meer energie nodig
 3. Spiermassa Hoe meer spieren, hoe meer energie er nodig is. Mannen hebben vaker meer spiermassa en een lager vetpercentage.
 4. Erfelijkheid Stofwisselingsziektes zijn vaak erfelijk. Door een tekort aan een bepaald enzym wordt de stofwisseling verstoord/
 5. Hormonen Bepaalde hormonen zoals oestrogeen, testosteron en cortisol zijn ook van invloed op de stofwisseling als deze niet in balans zijn.

Stofwisseling: wat kan je zelf doen?

Je stofwisseling versnellen kan je versnellen door:
 • Twee tot 4 liter water per dag te drinken. Mensen die minimaal 8 glazen water per dag drinken verbranden meer calorieën. Voldoende water drinken dus;
 • Vermijd crash diëten. Die zijn namelijk desastreus voor je stofwisseling. Dit gaat ten koste van je spiermassa en je metabolisme gaat in een spaarstand. Zodra je weer meer gaat eten, zal je lichaam dit sneller in vet opslaan. Dit is dus slecht voor je lichaam;
 • Meer spiermassa opbouwen door meer te sporten. Ook in ruststand zullen je spieren meer energie gebruiken en blijf je beter op gewicht;
 • Eet voeding met een hoge thermische waarde. Groente, fruit, proteïne en vezels hebben en hoge thermische waarde, waarmee je lichaam meer moeite moet doen om die te verteren. Hierdoor zal je stofwisseling versnellen;
 • Eet voldoende en op tijd, zodat je lichaam geen kans krijgt om in de spaarstand te gaan staan;
 • Nooit je ontbijt overslaan. Dit is je basis om de dag goed mee te starten;
 • Om je spiermassa intact te houden is het verstandig om 3 keer per dag voldoende eiwitten te eten.

Je stofwisseling versnellen met Nederland Slank

Het voedingsprogramma van Nederland Slank werkt ook gunstig voor een snellere stofwisseling ofwel hogere metabolisme, omdat ook storende hormonen die het proces vertraagden weer in balans worden gebracht. Daarbij wordt de voedselinname persoonlijk op je hormoonbalans afgestemd en zul je geen hongergevoel ervaren. Met dit voedingsprogramma wordt dus goed gekeken naar de werking van je lichaam. Door deze persoonlijke aanpak zal je gezond afvallen en zul je op je streefgewicht blijven zitten.

of bel ons op 010-340 99 91

 • Consulten door het hele land
 • Meest gestelde vragen
Wat is Nederland Slank?
Nederland Slank is een methode op basis van normaal eten, waarmee u snel en verantwoord uw streefgewicht bereikt én behoudt. Het programma wordt voor u persoonlijk gemaakt op basis van uw gezondheidsgegevens.
Hoe is het programma opgebouwd?
Het Nederland Slank programma bestaat uit vier fasen. In de voorbereidingsfase bereidt u uw lichaam voor op de “strenge” fase. Tijdens die fase gaat u precies volgens het persoonlijke voedingsplan eten. Daarna volgt de minder strenge fase waarin u, volgens bepaalde regels, meer producten mag proberen. In de laatste fase krijgt u tips en eventuele begeleiding om de rest van u leven uw bereikte streefgewicht te behouden.
Hoe lang duurt het programma?
Dat is per persoon verschillend. U kunt met name met de strenge fase zo lang blijven doorgaan als u zelf wilt, tot u het streefgewicht heeft bereikt.
Hoeveel kan ik afvallen met Nederland Slank?
Gemiddeld vallen onze klanten 7 tot 12 kilo per maand af, maar de resultaten zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Grafiek toevoegen?
Is Nederland Slank een dieet?
Nederland Slank is geen dieet. U hoeft zichzelf niet uit te hongeren en geen algemene regels te volgen. Het voedingsprogramma is op maat gemaakt voor u en bestaat uit gevarieerde maaltijden.
De laatste fase van Nederland Slank is gericht op gewichtsbehoud. Uw persoonlijke coach leert u hoe u met behulp van het persoonlijke voedingsprogramma de rest van uw leven uw bereikte streefgewicht kunt behouden. Wanneer u zich houdt aan de richtlijnen en adviezen van uw coach, kunt u probleemloos uw gewicht behouden.
Wat u gaat eten is afhankelijk van uw persoonlijk profiel. U krijgt een voedingsprogramma dat daar volledig op is afgestemd. Nederland Slank wil u helpen met verantwoord afvallen en daar hoort gezonde en gevarieerde voeding bij. U kunt dus zeker nog heel veel producten blijven eten.
Niet alleen het soort voeding en de hoeveelheid zijn belangrijk om verantwoord af te vallen, maar ook de frequentie van maaltijden. Het is dus wel zeker aangeraden om op bepaalde tijden te eten tijdens het programma.
Het voedingsprogramma van Nederland Slank is volledig afgestemd op uw persoonlijke situatie, dus daar wordt zeker rekening mee gehouden. Als u bepaalde producten niet mag eten vanwege medische of religieuze redenen, wordt uw programma daaraan aangepast.
Juist deze gezondheidsklachten zijn vaak een gevolg van overgewicht. Nederland Slank kan deze klachten helpen verminderen. Het wordt dus sterk aangeraden om met dergelijke medische problemen ook het programma te volgen!
Het is sowieso gezond om te sporten, maar het is geen voorwaarde bij het programma van Nederland Slank.
Uw persoonlijke voedingsprogramma wordt samengesteld op basis van uw eigen bloedwaarden. Daarnaast kunnen we achteraf ook uw nieuwe bloedwaarden vergelijken met de eerdere resultaten, zodat we kunnen vaststellen hoeveel die verbeterd zijn.
Voor de kosten kan je kijken op onze kosten pagina voor een overzicht
De consults vinden plaats via Skype, dus u hoeft er nooit voor de deur uit.
Nederland Slank maakt onder andere gebruik van Methabolic Balance, een wetenschappelijk bewezen effectief afslankprogramma dat ontwikkeld is door orthomoleculair artsen en voedingswetenschappers.
+
-
 • Stel een vraag

Achternaam

Voornaam

Telefoonnummer

Uw vraag