• 125 gram spinazie02-02
  • 300 ml groentebouillon
  • ½ teentje knoflook stuk
  • ½ gesnipperd ui
  • 1 ei
  • scheutje azijn
  • 1 eetlepel geitenyoghurt

Bereiding: Maak 300 ml groentebouillon aan met water. Doe de 125 gram spinazie met de 300 ml groentebouillon in de blender en mix het net zo lang tot het een glad geheel is. Fruit ondertussen in een pan de ½ ui met ½ teentje knoflook. Voeg hierbij de mix van spinazie en groentebouillon, laat het rustig doorkoken. Breng in een kleine steelpan water aan de kook en voeg hierbij een scheut azijn. Zodra het water kookt breekt u het ei boven de pan en laat u hem langzaam in de pan zakken. Pocheer het ei ca. 6 minuten. U kunt de soep serveren met 1 eetlepel geitenyoghurt toe te voegen en het ei ook in de soepkom te schenken.

Variatietip:U kunt deze soep ook maken van andere soorten groenten bijvoorbeeld met boerenkool. De soep kunt u zowel warm als koud eten.

Summary
recipe image
Recipe Name
Spinaziesoep
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)