Poké bowls zijn hip, lekker en ideaal als lunchgerecht. Maak de bloemkoolrijst een dag van tevoren en de smaken van de saus zijn lekker in de rijst getrokken. Koud of lauw, het smaakt beiden lekker. Neem je de bowl mee? Houd de verse vis en groente apart tot je gaat eten, zo blijft jouw Poké bowl lekker en vers.
Wist je dat..
Het woord poké uit het Hawaiiaans komt? Het betekent: “in mooie stukken gesneden.” Kijk maar naar de prachtige gesneden rauwe vis en groente die op de rijst ligt.
Poké bowl met bloemkoolrijst en zalm
Bereidingstijd 20 minuten
Ingrediënten voor 1 portie
- 80 g bloemkoolrijst
- 130 g zalmfilet
- 1 el kokosolie
- rasp van 1 citroen- of limoen schil
- ½ fijn geraspte wortel
- ½ avocado in stukjes gesneden
- 4 radijsjes in stukjes gesneden
- fijngesneden rode of witte kool
(of andere rauwe groenten uit je plan) - peper en zout (naar smaak)
Dressing
- 1 el sojasaus
- een stukje fijngesneden verse gember naar smaak
- chilipeper naar smaak (optie)
Bereiding
Stap 1 Blancheer de bloemkoolrijst in een pan. Doe dit maximaal twee (2) minuten.
Stap 2 Doe de rijst in een kom. Meng de ingrediënten van de dressing door de rijst. Houd een beetje dressing apart. Schep de dressing door de rijst heen en bewaar de rijst in een afgesloten bakje.
Stap 3 Bak de zalm in de kokosolie. Bak elke zijde +/- drie (3) minuten. Rasp de schil van de citroen of limoen over de zalm en voeg zout en peper toe. Let op: Rasp alleen het gekleurde gedeelte van de schil en niet het witte gedeelte. Het witte gedeelte smaakt namelijk bitter.
Snijd de zalm in kleine stukjes en bewaar in een afgesloten bakje.
Stap 4 Het is bijna lunchtijd! Voeg de rijst, vis en groente in een kom en schenk de rest van de dressing er overheen. Et voilà: je hebt een kleurrijke smaakvolle en gezonde lunch.