Nederland-Slank-Mar-27-2024-05-28-29-9720-AM

Frisse sinaasappelsalade met olijven

Geschreven door: Rachida Lachhab
03 oktober 2018

Sinaasappelsalade met olijven

sinaasappel

Ingrediënten:

  • 4-6 sinaasappels
  • Sap van 1citroen
  • 3el olijfolie
  • 3tenen knoflook, geplet en fijngehakt
  • Handje zwarte olijven
  • 1tl gemalen komijn
  • Zout

Bereidingswijze:

  1. - Schil de sinaasappels tot aan het vruchtvlees, zodat al het wit weg is.
  2. - Snijd met een scherp mes boven een schaal de partjes tussen de vliezen uit, vang het meeste sap op.
  3. - Breng de partjes op smaak met citroensap, olijfolie, knoflook, komijn en eventueel wat zout.
  4. - Voeg de olijven toe.
  5. - Verdeel de salade over 2 borden en bestuif dit met een beetje gemalen komijn.