• 130 gram bloemkool12
  • 135 gram gerookte kip
  • 1 eetlepel  soja yoghurt
  • Naar smaak mosterdkruiden, peper, kerriekruiden

Bereiding: Snijd de bloemkool in roosjes en spoel deze af. Kook de bloemkool gaar in ruim kokend water. Terwijl de bloemkool kookt: Schil het stuk gerookte kipfilet in plakjes. Doe een eetlepel yoghurt in een bakje en voeg hier ongeveer twee mespunten mosterdkruiden, een snufje peper en een mespunt kerrie aan toe. Na ongeveer 12 a 15 minuten is de bloemkool zacht gekookt. Giet de bloemkool af en leg de bloemkool roosjes op een bord. Leg ook de plakjes gerookte kipfilet op het bord. Voeg vervolgens naar ook de pittige saus toe.
Variatietip: In plaats van bloemkool kan je ook kiezen voor andere soorten groenten. Ook kan er bij het pittige sausje ook nog 1 theelepel ui toegevoegd worden voor een pitterige bite.

Summary
recipe image
Recipe Name
Pittige bloemkool met gerookte kip
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)