pastinaakpuree

Benodigdheden

  • Snijplank
  • Mes
  • Pan met deksel
  • Staafmixer
  • Kom
  • Lepel

Ingrediënten

  • 1 portie Pastinaak
  • Knoflook
  • Tijm
  • Geklaarde boter/Ghee
  • Zout en peper naar wens
  • (citroen)

Bereidingswijze

  1. Schil de pastinaak en snijd in stukken van 2 cm: bewaar onder water in verband met verkleuren.
  2. Hak de knoflook en tijmblaadjes fijn.
  3. Kook de pastinaak 20 minuten, met deksel op de pan, in water met zout.
  4. Giet de pastinaak af.
  5. Voeg de tijm, de knoflook en de olie toe.
  6. Pureer met de staafmixer tot een gladde puree.
  7. Breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout.

Tip: Je kunt de pastinaak puree een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm de puree ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.

Summary
recipe image
Recipe Name
Pastinaak puree 
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)