BMI berekenen voor vrouwen en mannen

BMI staat voor Body Mass Index en is een index om te weten of jouw gewicht bij je lengte past. Je kunt je BMI meten om een schatting te kunnen maken van de gezondheidsrisico’s van je lichaamsgewicht. Hiermee kun je dus ook berekenen wat jouw ideale gewicht is.

BMI meten: wat is een gezonde Body Mass Index?

Hoe hoger je Body Mass Index is, hoe meer overgewicht je hebt en overgewicht brengt weer veel gezondheidsrisico's mee. Een BMI tussen de 18,5 en 25 is gezond. Met een gezond BMI zit je dus (meestal) op het ideale gewicht. Tussen de 25 en 30, heb je overgewicht. Bij een BMI van boven de 30 heb je obesitas. Zowel overgewicht als obesitas zorgen ervoor dat je meer risico hebt op suikerziekte, hart- en vaatziekten, verschillende soorten van kanker en gewrichtsklachten. En hoe hoger het index cijfer is, hoe meer gezondheidsrisico’s je loopt.

Is de BMI index meten altijd juist?

De BMI index is niet voor iedereen geschikt. De BMI houdt namelijk geen rekening met leeftijd, waardoor het BMI meten voornamelijk geschikt is voor kinderen en volwassen van 2 tot en met 70 jaar. Daarnaast houdt de BMI ook geen rekening met spiermassa, waardoor een body builder zwaar overgewicht zal hebben, terwijl dit in feite niet zo is. Bij de BMI formule moet dus rekening worden gehouden met de lichaamsbouw van iemand. In het algemeen kan de index berekend worden voor zowel de man als de vrouw.

BMI berekenen en buikvet

De BMI houdt ook geen rekening met het buikvet. Zo kan het zijn dat iemand veel buikvet heeft maar verder slank is, waardoor diegene niet te zwaar is. En dat terwijl buikvet juist de meeste gezondheidsrisico’s meebrengt, doordat het hormonen en ontstekingsstoffen uitscheidt die gevaarlijk zijn voor de lever en de alvleesklier. Ook speelt de hoeveelheid buikvet een rol bij de stofwisseling. Je BMI berekenen is dus handig om een indicatie te krijgen van je gewichtssituatie.

BMI uitrekenen, de formule

Met de volgende formule kun je je BMI berekenen : Gewicht in kilogram / (lengte in meter X lengte in meter). Heb jij een te hoge uitkomst? Dan zit jij boven het ideale gewicht en is het verstandig om te gaan afvallen, zodat je minder kans hebt op gezondheidsrisico’s. Met het programma van Nederland Slank wordt je hormoonstofwisseling weer in balans gebracht waardoor je snel en blijvend zult afvallen. Je zult je hierdoor ook veel beter voelen en minder gezondheidsklachten hebben.

Een gezond BMI?

Het is wetenschappelijk bewezen door artsen en voedingsdeskundigen dat het afslankprogramma van Nederland Slank de BMI blijvend verlaagt naar een gezond niveau. Bij de succesverhalen van onze klanten kun je ook lezen hoe snel de BMI naar beneden gaat tijdens het afslanken.

of bel ons op 010-340 99 91

  • Consulten door het hele land
  • Meest gestelde vragen
Wat is Nederland Slank?
Nederland Slank is een methode op basis van normaal eten, waarmee u snel en verantwoord uw streefgewicht bereikt én behoudt. Het programma wordt voor u persoonlijk gemaakt op basis van uw gezondheidsgegevens.
Hoe is het programma opgebouwd?
Het Nederland Slank programma bestaat uit vier fasen. In de voorbereidingsfase bereidt u uw lichaam voor op de “strenge” fase. Tijdens die fase gaat u precies volgens het persoonlijke voedingsplan eten. Daarna volgt de minder strenge fase waarin u, volgens bepaalde regels, meer producten mag proberen. In de laatste fase krijgt u tips en eventuele begeleiding om de rest van u leven uw bereikte streefgewicht te behouden.
Hoe lang duurt het programma?
Dat is per persoon verschillend. U kunt met name met de strenge fase zo lang blijven doorgaan als u zelf wilt, tot u het streefgewicht heeft bereikt.
Hoeveel kan ik afvallen met Nederland Slank?
Gemiddeld vallen onze klanten 7 tot 12 kilo per maand af, maar de resultaten zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Grafiek toevoegen?
Is Nederland Slank een dieet?
Nederland Slank is geen dieet. U hoeft zichzelf niet uit te hongeren en geen algemene regels te volgen. Het voedingsprogramma is op maat gemaakt voor u en bestaat uit gevarieerde maaltijden.
De laatste fase van Nederland Slank is gericht op gewichtsbehoud. Uw persoonlijke coach leert u hoe u met behulp van het persoonlijke voedingsprogramma de rest van uw leven uw bereikte streefgewicht kunt behouden. Wanneer u zich houdt aan de richtlijnen en adviezen van uw coach, kunt u probleemloos uw gewicht behouden.
Wat u gaat eten is afhankelijk van uw persoonlijk profiel. U krijgt een voedingsprogramma dat daar volledig op is afgestemd. Nederland Slank wil u helpen met verantwoord afvallen en daar hoort gezonde en gevarieerde voeding bij. U kunt dus zeker nog heel veel producten blijven eten.
Niet alleen het soort voeding en de hoeveelheid zijn belangrijk om verantwoord af te vallen, maar ook de frequentie van maaltijden. Het is dus wel zeker aangeraden om op bepaalde tijden te eten tijdens het programma.
Het voedingsprogramma van Nederland Slank is volledig afgestemd op uw persoonlijke situatie, dus daar wordt zeker rekening mee gehouden. Als u bepaalde producten niet mag eten vanwege medische of religieuze redenen, wordt uw programma daaraan aangepast.
Juist deze gezondheidsklachten zijn vaak een gevolg van overgewicht. Nederland Slank kan deze klachten helpen verminderen. Het wordt dus sterk aangeraden om met dergelijke medische problemen ook het programma te volgen!
Het is sowieso gezond om te sporten, maar het is geen voorwaarde bij het programma van Nederland Slank.
Uw persoonlijke voedingsprogramma wordt samengesteld op basis van uw eigen bloedwaarden. Daarnaast kunnen we achteraf ook uw nieuwe bloedwaarden vergelijken met de eerdere resultaten, zodat we kunnen vaststellen hoeveel die verbeterd zijn.
Het eerste vrijblijvende consult is gratis. Het volledige programma kost €899,-. Daarvoor krijgt u een persoonlijk voedingsprogramma en 10 consulten.
De consults vinden plaats via Skype, dus u hoeft er nooit voor de deur uit.
Nederland Slank maakt onder andere gebruik van Methabolic Balance, een wetenschappelijk bewezen effectief afslankprogramma dat ontwikkeld is door orthomoleculair artsen en voedingswetenschappers.
+
-
  • Stel een vraag

Achternaam

Voornaam

Telefoonnummer

Uw vraag